• Contacteaza-ne

Stimulare transcraniană magnetică repetitivă (rTMS)

Stimularea magnetică trans craniană se folosește ca tratament adițional într-o serie de patologii neurologice și psihiatrice.

Principiul care stă la baza procedurii este acela că un câmp magnetic aplicat asupra structurilor biologice, produce modificări de natură bioelectrică capabile să modifice sistemul de interconexiuni la nivelul rețelelor neuronale. Câmpul magnetic utilizat în terapie este de circa 1,5 Tesla asemănător aceluia de la RMN. Diferența semnificativă față de câmpul RMN este administrarea repetitivă de scurtă durată  care modulează potențialele de acțiune în structurile neuronale. Această modificare bioelectrică este responsabilă de efectul terapeutic. În funcție de frecvența și durata impulsurilor avem fenomene de stimulare sau inhibare a rețelelor neuronale. Avem experiență bună în tratamentul bolii Parkinson, în tratamentul tremorului esențial, tinitusului subacut, în tratamentul tulburărilor depresive și migrenei.

Protocoalele utilizate pentru stimulare magnetică repetitivă transcraniană, sunt protocoale cu dovezi științifice de eficacitate. Protocolul pentru depresie este avizat de FDA, agenția de acreditare a medicamentelor din SUA.